Testlaben vår er åpen

Testing er foreløpig ikke tillatt pga at testlaben til Olympiatoppen er stengt for testing på grunn av korona.

Testing

Vi i Granåsen testlab ønsker å hjelpe toppidrettsutøvere, mosjonister og ikke minst personer som ønsker bedre helse og en sprekere hverdag. Ønsker du å ta ytterlige steg i treningsarbeidet tilbyr vi en rekke fysiologiske tester. I vår nye testlab tilbyr vi testing av maksimalt oksygenopptak i tillegg til laktatprofil. Standardisert fysiologisk testing er den beste måten å få en omfattende vurdering av din aerobe utholdenhet, ideelt for å se din fysiske tilstand, samt måling av progresjon og effekt av ditt treningsarbeidet.

All testing kan gjennomføres ved løping, rulleski og sykkel.


Oksygenopptak

Test av det maksimale oksygenopptaket (VO2max) er den beste måten å sjekke status på din fysiske form, i tillegg til å være en sterk indikator på god helse. Det maksimale oksygenopptaket er kroppens maksimale evne til å ta opp og utnytte oksygen under fysisk arbeid og gir gode svar på om din kondisjon er på nivå med kravene i din idrett eller det man forventer av sin alder.


Laktatprofil – Melkesyreterskel

Laktatprofil er en grafisk fremstilling av hvordan konsentrasjonen av laktat i blodet stiger ved økende fysisk belastning. Sammen med test av oksygenopptak vil en laktatprofil gi den mest omfattende vurderingen av din aerobe utholdenhet. En laktatprofil er et godt hjelpemiddel for å vurdere om man er på riktig vei i treningsarbeidet. I tillegg viser testen hvilken pulssone din terskelverdi befinner seg i, en viktig faktor for å kunne treffe på riktig treningsintensitet og sikre god kvalitet.


Priser

Fysiologisk testing:

Test av maksimalt oksygenopptak : 1200,-
Laktatprofil: 1300,-
Oksygenopptak + Laktatprofil: 2000,-

Retest:

Test av maksimalt oksygenopptak : 1000,-
Laktatprofil: 1100,-
Oksygenopptak + Laktatprofil: 1800,-

Teknikkutvikling og trening

Splitter ny testlab med stor rulleskimølle åpen for alle!

Med lokasjon i VM arenaen Granåsen ligger alt til rette for at vi skal hjelpe deg til å bli en bedre skiløper. Vi tilbyr gruppetrening og private teknikkøkter med trener som har spisskompetanse innenfor teknikktrening. Øktene blir ledet av Einar Moxnes som har jobbet tett med Didrik Tønseth i 2 år, er trener for kretslaget i Trøndelag, i tillegg til å være en tidligere sprinter på høyt nivå. Som utdannet treningsfysiolog ved NTNU har han som mål å hjelpe alle til bedre teknikk og kapasitet uansett utgangspunkt.


Rulleskimølle

En økt på rulleskimølle er det perfekte redskap for utvikling av teknikk. Her får du aktiv tilbakemelding fra trener, og ved hjelp stabilt underlag, speil og live video får du umiddelbar feedback på endringene som blir gjort.
Trener Einar Moxnes har selv brukt rulleskimølle aktivt, vært ansvarlig for alle mølleøktene til Didrik Tønseth og har fulgt opp en rekke andre utøvere på elitenivå.
Alle økter på mølle inkluderer tilsendt video med teknikkanalyse.


Ski/rulleski utendørs

En treningstime utendørs med veiledning av trener kan gjøre underverker for teknikken. Her tilbyr vi tett privat oppfølging på rulleski og ski av trener med spisskompetanse på langrennsteknikk, med lang erfaring som utøver og trener.


Gruppetimer

I tillegg til private treningsøkter tilbyr vi gruppetimer, perfekt for små grupper som ønsker å utvikle teknikk. Her ønsker vi å tilby både treningsutbytte og treningsglede for vennegjenger eller deg som syns det er motiverende å trene sammen med andre. I likhet med privattime vil det bli gitt personlige instruksjoner og innspill på din teknikk underveis i økten.


Priser

Lag/klubbpriser 20% rabatt
For grupper og lag anbefales det å ta kontakt, så ordner vi en god avtale.

Rulleskimølle

60min: 1300,-
90min: 1600,-

5 økter(60min): 1100,-
10 økter (60min): 1000,-

Utendørs teknikk/treningsøkt

Ski: 1000,-
Rulleski: 1000,-
Løp: 1000,-

5 økter: 950,-
10 økter: 900,-

Gruppetimer

Smågruppe (2-4 personer): 1500,-
Større gruppe (5-10 personer): 2000,-

Online Coaching

Har man trent mye før, er det gjerne en fordel at nye øyne ser på treningsopplegget for å kunne oppleve videre framgang. Er man ny, vil det være fordelaktig å få kyndig veiledning i planlegging slik at man starter treningen på riktig spor. Med online coaching ønsker vi å hjelpe deg med å sette opp en god treningsplan som hjelper deg mot dine mål. Med variasjon i treningen, når det gjelder mengde og type økter, sikre formtopp inn mot eventuelle mål du har satt deg, i tillegg til å ta høyde for din totale belastningen med skole/jobb får vi lagt en god plan sammen.

Innledningsvis gjennomføres en samtale for å kartlegge den enkeltes forutsetninger, behov, ønsker og mål. Deretter skreddersys et treningsopplegg basert på dette, i form av månedlige treningsplaner.
Underveis vil treningen bli fulgt opp av trener gjennom treningsdagbok, eventuelt ved at du sender oppdateringer på hvordan treningen går. Det vil selvsagt også være mulig å stille spørsmål om trening underveis, og gjøre endringer i planen om noe uforutsett skulle dukke opp.
Vi oppfordrer også til å sende inn videoklipp i løpet av måneden så hjelper vi med teknikktips og analyser.


Priser

Lag/klubbpriser 20% rabatt
For grupper og lag anbefales det å ta kontakt, så ordner vi en god avtale.

Pakke 1

- Månedlig Treningsplan
- Ukentlig oppfølging
-Evaluering av status
-Teknikkanalyser
2000 kr

Pakke 2

- Månedlig Treningsplan
- Ukentlig oppfølging
-Evaluering av status
-Teknikkanalyser
-1x valgfri teknikk/treningsøkt med trener
2900 kr

Pakke 3

- Månedlig Treningsplan
- Ukentlig oppfølging
-Evaluering av status
-Teknikkanalyser
-1x valgfri teknikk/treningsøkt med trener
-1x VO2 maks test + laktatprofil hver tredje måned
3500 kr

Kroppsanalyse | InBody

En estimert måling av kroppssammensetningen.
Mange er opptatt av egen vekt, men det er sammensetningen, og den fysiske tilstanden på kroppen som er helt avgjørende for vekten.

Med et testresultat fra InBody 720 vil du se et estimat av din kroppssammensetning, noe som er et nyttig verktøy i en vektreduksjonsprosess, eller som ren motivasjon til å holde det fysiske aktivitetsnivået oppe.


InBody – En standard for måling av kroppssammensetning og kroppsanalyse.

I dag er InBody i bruk på sykehus, fedmeklinikker, hos kostholdsveiledere/ ernæringsfysiologer, og den benyttes i forskning.


InBody 720 er et måleinstrument som ved hjelp av bioelektrisk motstandsanalyse sender svake elektriske signaler gjennom menneskekroppen og kartlegger muskelmasse, fettprosent, stoffskifte, kroppsbalanse osv. Testen tar bare et par minutter, er helt trygg og meget nøyaktig.


BIA – Bioelektrisk Impendans Analyse eller Bioelektrisk Motstands Analyse, er en teknikk hvor motstand blir målt ved hjelp av svake elektriske signaler som sendes gjennom kroppen. De elektriske signalene strømmer gjennom væsken i kroppen, og måler ulilk motstand i muskulatur, fettvev og væske.

Tidligere BIA målinger

En kropps-komposisjons-analyse basert på BIA metoden måler kroppsvæske basert på at på at kroppen er en sylinder. Kroppsvæske inni sylinderen beregnes ved hjelp av “motstand/lengde” og “volum=masse/lengde”. For å måle kroppsvæske ved hjelp av BIA metoden må motstand og lengde måles, dette kalles motstands-index. Ved hjelp av kalkulert kroppsvæske estimeres den fettfrie massen, og ved å trekke fra den fettfrie massen fra kroppsvekt kan kalkuleres fettprosent. Kjernen av BIA metoden er nøyaktig måling av motstand.

BIA måling med InBody

Når kroppsvæske blir målt med en enkelt motstandsmåling, som basers på at hele kroppen er en sylinder, er sannsynligheten for feilmargin tilstede. Distribusjon av kroppsmasse og stoffskifte varierer mellom armer, ben og overkropp og kan ikke bli identifisert i en enkelt måling. InBody separerer kroppens sammensetning som 5 forskjellige sylindre, armer, ben og overkropp og måler motstand separat for hver enkelt del og dermed er nøyaktigheten på målingen svært god.

  • InBody er den eneste måleinstrumentet som IKKE bruker estimering av fett og muskulatur basert på historiske data eller kjønn og alder.
  • InBody viser 3 typer fett, depot fett, viceralt fett og underhudsfett (kalipertest venstre biceps)
  • InBody er det eneste måleinstrumentet  som beregner idealvekt og samtidig tar hensyn til personens muskelmasse.
  • InBody er det eneste måleinstrumentet som måler skjelletmuskulaturen som er den muskulaturen som endres via fysisk aktivitet.
  • InBody er det instrumentet med lengst analysetid og som måler med flest frekvenser.
  • Flere konkurrerende maskiner bruker BMI som normal, dette er målemetoder som er på vei ut.
  • Man trenger ikke å være standard eller atletisk for å få like resultateter, da dette ikke registreres inn på InBody.
  • InBody har en større rekkevidde (range) på sin måling av viceralt fett.
  • InBody lagrer de 10 siste testene på resultatskjema.
  • InBody viser liv-hoftevidde og ødem.





Hvordan virker InBody?

Inbody benytter seg av en teknologi som kalles BIA (Bioelektrisk motstand analyse). BIA er en metode som ved hjelp av elektriske signaler kvantifiserer kroppssammensetningen.

Menneskekroppen består i hovedsak av total vannmengde i kroppen, proteiner, mineraler og fett. Verdiene på disse er relatert til helsen og de fysiologiske tilstandene i kroppen vår. Det er samtidig viktig å presisere at Inbody ikke sier noe om motoren i kroppen vår, nemlig O2 opptak og kapasitet i utholdenhetsaktiviteter.

Hvorfor benytte Inbody?

Ved å benytte Inbody vil man kunne få en kroppsanalyse og estimert status på sammensetningen av kroppen. Ved hjelp av målinger med Inbody vil man også kunne detektere endringer i kroppens sammensetning.

Parametrene som måles vil gi en indikasjon på om kroppen er i balanse eller ikke. Inbody kan benyttes i forhold til et helseperspektiv, men også som et verktøy i forbindelse med trening og resultatoppnåelse. Mange er opptatt av vekt, men det er sammensetningen, og den fysiske tilstanden på kroppen som er avgjørende.

Retningslinjer ved InBody-analyse:

1. Analysen bør ikke utføres like etter et måltid
I tilfeller der testpersonen nettopp har spist, bør testen utsettes ca. to timer fordi mengden av mat vil beregnes som vekt, og dermed kan påvirke analysen og gi unøyaktige resultater.

2. Toalettbesøk før analysen
Påse at testpersonen har vært på toalettet før testen. Selv om det ikke inkluderes som kroppssammensetningselementer vil volumet av urin og avføring inkluderes i vektmåling og kan gi feil i resultatet.

3. Unngå trening rett før analysen
Hard trening og raske bevegelser kan gi midlertidige endringer i kroppssammensetning.

4. Unngå badstue eller dusj rett før analysen
Analysen må ikke utføres rett etter testpersonen har dusjet eller tatt badstue da svette gir midlertidige forandringer av kroppssammensetning.

5. Unngå analyse ved menstruasjon
Ved menstruasjon opplever kvinner økt kroppsvæske, dette vil påvirke resultatene av analysen.

6. Re-testing krever samme forutsetninger som forrige test
Nye analyser bør utføres under tilsvarende forutsetninger som første gang for å gi nøyaktige og konsise resultatforutsetninger.

Testansvarlig

Einar

Testleder/Fysiolog/Trener