Personlig trener / Fysisk trening

Sprekere hverdag?

Ønsker du veiledning til å sette deg mål og deretter hjelp til å nå disse?

Er et samarbeid med en personlig trener en god løsning.

Treningen kan kjøpes i enkelttimer eller som klippekort og foregår i idrettsklinikkens lokaler i Granåsen. Har du tilgjengelig treningsrom på jobb kan trener også bestilles dit.


Det er en treningsform hvor du får kontinuerlig individuell oppfølging gjennom hele treningsøkten, og du får ekstra inspirasjon og motivasjon, i tillegg til å være trygg på at du trener riktig. Personlig trening er en treningsform som oppstod i USA, og spredde seg etter hvert til de største byene i Europa, og nå de senere årene blitt mer og mer populært i Norge.


Innledningsvis gjennomfører den personlige treneren en samtale for å kartlegge den enkelte sine forutsetninger, behov, ønsker og mål. Deretter skreddersys et treningsopplegg basert på dette. Vår personlige trener har også god kompetanse og erfaring innen kosthold og livsstilsendring, og kan være rådgivende også på dette område.

Personlig trening passer for alle, uavhengig av ferdighetsnivå eller tidligere erfaring. Har man trent mye før, er det gjerne en fordel at nye øyne ser på treningsopplegget for å kunne oppleve videre framgang. Er man ny, vil det alltid være fordelaktig å få kyndig veiledning i gjennomføringen av treningen, samt å få et individuelt tilrettelagt treningsprogram basert på mål og forutsetninger.


Ved Trondheim Idrettsklinikk samarbeider vår personlige trener tett med klinikkens testansvarlig, og vil kunne sy sammen pakker som også inkluderer testing av bl.a oksygenopptak og laktatprofil. Det er også et kontinuerlig samarbeid med klinikkens fysioterapeuter, som kan være rådgivende når det er spesielle hensyn å ta med tanke på skader og andre lidelser i muskel –og skjelettsystemet. Vi har også Granåsen legesenter vegg i vegg, om det skulle være behov for konsultasjon hos lege.

Book time

Treningsskjema

Priser

PT:

1 økt: 650,-
5 økter: 600,-
10 økter: 575,-
24 økter: 550,-

PT-utholdenhet:

1 økt: 750,-
5 økter: 700,-
10 økter: 675,-
20 økter: 650,-

PT-spesialist:

1 økt: 1000,-
5 økter: 950,-
10 økter: 925,-
24 økter: 900,-
* Er du under 20 år får du 20% rabatt på PT-spesialist
Våre personlige trenere

 

Sindre Østerås

 

Fysisk trener/PT- spesialist styrke og eksplosivitet


 

Maja Olsen

 

Fysisk trener/PT- styrke og livsstil


 

Vemund Øvstehage

 

Fysisk trener/PT- utholdenhet


Fysisk trening for lag


Trondheim idrettsklinikk tilbyr fysisk trening for ulike idrettslag. Våre fysiske trenere har høy formell kompetanse og lang erfaring med trening på bredde og topp nivå. Vi tilbyr dette fordi idrett er fysisk krevende og gjennomføres i et høyt tempo med og uten dueller, noe som stiller store krav til styrke og eksplosivitet. Det er også vist at styrke- og eksplosivitetstrening, i tillegg til idretten, gir bedre utvikling av disse egenskapene enn ved bare idrettens egenart alene. Korrekt utført styrke- og eksplosivitetstrening har også på gruppenivå vist seg å ha en skadeforebyggende effekt, som gjør at man er bedre rustet til å tåle en høyere treningsbelastning på lengre sikt.

Tanken bak tilbudet er skadeforebygging, prestasjon og motivasjon gjennom fysisk trening fra tidlig alder. Alle økter inneholder elementer av bevegelighet, hurtighet, forflytning, balanse, koordinasjon, styrke og utholdenhet, selvfølgelig tilpasset kravene i den enkelte idrett, alder og nivået i gruppen. Vi forsøker også, så langt det lar seg gjøre, å legge til rette for individuelle tilpasninger hvis det er store forskjeller i gruppen.

Priser

Prøveøkt/drop in – 1 instruktør (gruppe inntil 20 personer): 1500
Prøveøkt/drop in – 2 instruktør (gruppe på inntil 30 personer): 2100
Fast oppfølging - 1 instruktør (gruppe på inntil 20 personer): 1200
Fast oppfølging - 2 instruktører (gruppe på inntil 30 personer): 1800

Book time

Treningsskjema

STERKERE

SAMTALE - TRENING - UTVIKLING

STERKERE er et helhetlig og individuelt tilbud til kvinner som ønsker å optimalisere og/eller komme i gang med trening, uavhengig av nivå. Det er et sammensatt tilbud over 12 uker som inneholder samtaler med trener og fysioterapeut, testing, screening og individuell treningsveiledning. Målet er å ha fokus på det mentale og fysiske over tid slik at hver enkelt kan finne sin varige og personlige treningsglede.

Book time

Treningsskjema


Når du kommer til oss bruker vi mye tid på kartlegge situasjonen din. Vi gjennomfører først kartleggingssamtaler hvor du får din personlige prosessbok. Denne inneholder ulike verktøy for å kartlegge livssituasjonen din med tanke på behov, prioriteringer og tidsbruk i hverdagen. På denne måten finner vi ut hva som er viktig og realistisk akkurat for deg. Kanskje skal du begynne å trene før første gang? Eller delta i en konkurranse? Denne fasen er like viktig i begge tilfeller.


Etter samtalen gjennomfører fysioterapeuten en screening. Dette er en kartlegging av bl.a bevegelighet, sideforskjeller og ledd/ linjekontroll. Funnene i en slik screening har betydning for valg av øvelser, både i forhold til prestasjonsutvikling og skadeforebygging.


Med utgangspunkt i kartleggingsarbeidet formulerer vi mål og gjennomfører relevante tester. Med dette som utgangspunkt utarbeider trener og fysioterapeut sammen et treningsprogram som du skal gjennomføre i de påfølgende ukene.


Deretter kommer en periode på ni uker hvor du skal gjennomføre treningsprogrammet og jobbe mot målene du har satt deg. I denne perioden har du fire timer som du kan bruke fritt. Du kan bestille mer fysioterapi, individuell treningsveiledning, eller oppfølgingssamtaler. Ønsker du å gjennomføre egentrening på klinikken, kan du kjøpe treningskort for denne perioden, til sterkt redusert pris (40% rabatt).


Den siste uken gjennomfører vi retester og har en avsluttende samtale hvor vi planlegger veien videre.

Program

Uke
1
 • Kartleggingssamtale med trener og fysioterapeut: 1 time
 • Videre kartlegging og målplanlegging med trener: 1 time
 • Undersøkelse og screening med fysioterapeut: 1,5 time
 • Utarbeidelse av individuelt treningsprogram
2
 • Tester tilpasset målsetting: 1,5 time
  • Inkludert i pris er styrke- og kondisjonstesting og InBody-analyse
  • Test/retest VO2max og laktatprofil med testleder kan kjøpes mot tillegg
3 – 11
 • 4 timer til fri disposisjon (oppfølgingssamtale, individuell treningsveiledning eller fysioterapi)
 • Flere timer kan kjøpes etter avtale
12
 • Avsluttende samtale og videre målsetting + retester: 3 timer


Alle samtaler og treningsøkter foregår på dagtid (0600 – 1600) mandag til fredag i idrettsklinikkens lokaler på toppidrettssenteret i Granåsen.

Mail: post@tiforalle.no

Telefon: 400 01 346

Pris: 7500,-

Dekktrening

Har du kommet i gang med treningen i høst?

Liker du å trene ute og sammen med andre?

Bli med Trondheim Idrettsklinikk i bymarka på en artig og variert treningsform.Med staver i hendene og trekksele rundt livet og et bilhjul på slep, går vi i rask marsj i variert terreng. En artig og annerledes treningsform som kan gjøres hele året, og du blir kjent med marka på en ny måte.

Vi går ulike løyper fra gang til gang og holder til i marka nær Granåsen. Noen ganger i variert terreng, på stier, i lysløypa og på grusveien. En styrke og smidighetssekvens legges inn hver gang og vi avslutter med en avspenningsøkt. Hver treningsøkt varer i 90 minutter.

 • Deg som vil mosjonere utendørs på en effektiv og enkel måte.

 • Deg som ønsker å komme i form - aktiviteten er skånsom for knær og ankler.

 • Deg som av en eller annen grunn ikke kan, eller vil løpe.

 • Deg med “kranglete” rygg. Ved dekktrening må du bruke hele kroppen, og du vil kjenne at du får mer styrkeeffekt i bl.a mage og rygg, som er fordelaktig for en frisk rygg.

 • Deg som liker å løpe eller vil gå fort på ski. Solid effekt på setemuskulatur og bakside lår vil gi deg et mer kraftfullt fraspark under løping og i langrennssporet.

 • Deg som ønsker å trene ute i naturen og sammen med andre.

Professor Per Morten Fredriksen ved Høyskolen Kristiania har forsket på dekktrening. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28198604/ Forskningen viser at du øker styrke i lår- og setemuskulatur, kjernemuskulatur og armer, og gir større utholdenhet. Foruten forskningsresultatene, gir dekktrening en herlig utendørs opplevelse og en god mental avkobling.

Dekk og trekkseler får du låne.
Staver sørger du for selv.
Første gang får du låne staver for å finne ut hva som er riktig størrelse for deg

Videre anbefales det å ha joggesko med grov såle, terrengsko eller orienteringssko egnet for skog og mark. På vinteren anbefales piggsko eller brodder. Gode funksjonelle klær til utetrening. Hansker er godt å ha. Ta gjerne med en liten sekk med drikkeflaske og evt. en varm genser til avspenningsøkten. Hodelykt trenger vi når høstmørket faller på.Høstens timeplan 2020

Oppstart uke 42 – du kan velge mellom to ulike treningstider. (treningsfri i høstferien, uke 41)

Mandag: kl 18.00–19.30 oppstart 12.10.20
Fredag: kl 13.30 –15.00 oppstart 16.10.20

Oppmøtested: Granåsen, på grusen ved hoppanlegget.
Du melder deg på totalt 8 treningsøkter, hvor den første gangen er en uforpliktende prøvetime hvor du kan finne ut om dekktrening er noe for deg.

Våre priser

Introduksjonspris kr 1.890,- (ord. Pris kr 2.190,-)

Inkluderer 8 treningsøkter på 90 min.

Påmelding

Maks.12 deltagere pr. gruppe.

Dekktrening mandag: https://www.deltager.no/dekktreningmandag

Dekktrening fredag: https://www.deltager.no/dekktrening
Instruktører

Er det noe du lurer på? Ta kontakt på mail anne@tiforalle.no eller telefon 920 14 735

Anne Tamlag

Massasjeterapeut & UTE instruktør i Dekktrening og Nordic Training

Helge Pedersen

Fysioterapeut

Nordic Training

Prøv Nordic Training – mye mer enn stavgang

Vi går innover variert terreng i marka med staver og trener kondisjon, styrke, smidighet og balanse på en variert og lystbetont måte.

Nordic Training arrangeres vår og høst.Hver time er forskjellig, men inneholder de samme elementene. Vi går til de vakre perlene som vi har i Bymarka og starter alltid rolig ut. Vi varmer godt opp med diagonalgang, og underveis i økten legger vi inn styrketrening - med og uten strikk, hurtighetstrening, samt smidighet og balanseøvelser.

 • Deg som av en eller annen grunn ikke kan, eller vil løpe

 • Deg som vil trene både armer og bein når du først holder på

 • Deg som vil skåne knærne for harde støt mot underlaget

 • Deg som vil trene ute i naturen og sammen med andre

Å trene i naturen vil gi deg en herlig utendørs opplevelse og en god mental avkobling.
Mange av de ekstra helse- og treningsgevinstene ved stavgang ligger i selve stavtaket, og den lett gyngende gangen.
Stavgang vil øke sirkulasjon i armer, skuldre, rygg og nakke og ved hjelp av armstyrken i steget demper belastning på knær, ankler og hofter. Riktig teknikk er alfa og omega for treningseffekten som du vil lære på kurset.
Nordic training konseptet gir deg økt kondisjon, styrke og balanse.

- Treningsstrikk – anbefaler strikk med håndtak i begge ender og et Gore-Tex materiale midt på, både i med tanke på effekt og treningsopplevelse.

- Nordic Walking staver

Første gang får du låne staver og strikk for å finne hva som er riktig størrelse for deg. Strikk selger vi ved klinikken og vi gir deg råd om staver. Videre anbefales det å ha joggesko med grove såler, terrengsko eller orienteringssko egnet for skog og mark. Gode funksjonelle klær til utetrening. Hansker er godt å ha. Ta gjerne med en liten sekk med drikkeflaske og evt. en varm genser til avspenningsøkten.

Nordic Training – nivå 1
Her er det ingen løping eller hopp. Et jevnt over roligere tempo som kan passe bra for deg som trenger å komme i gang etter et lengre tids avbrekk, som har begrensninger og for deg som er eldre og naturlig nok må ta det litt roligere i "svingene".

Nordic Training – nivå 2
Her er tempoet nokså raskt og løping og spenst og hurtighet kan forekomme. Er du ikke i form til dette, kan du fint stå over hopp og sprett og vi finner alternative øvelser.Høstens timeplan 2020

Oppstart uke 42 – du kan velge mellom disse treningstidene (treningsfri i høstferien, uke 41)

Mandag: kl 10.00 - 11.30 (nivå 1) 12.10.20
Tirsdag: kl 10.00 – 11.30 (nivå 2) 13.10.20

Oppmøtested: Granåsen

Våre priser

introduksjonspris kr 1.290,- (ord. Pris kr 1690,-)

Inkluderer 6 treningsøkter på 90 min.

Påmelding

Maks.15 deltagere pr. gruppe.

Nordic Training nivå 1 mandag: https://www.deltager.no/nordicTraining

Nordic Training nivå 2 tirsdag: https://www.deltager.no/nordicTraining2
Instruktører

Er det noe du lurer på? Ta kontakt på mail anne@tiforalle.no eller telefon 920 14 735

Anne Tamlag

Massasjeterapeut & UTE instruktør i Dekktrening og Nordic Training